.

Sunday, July 3, 2011

emosi dan marah.

assalamualaikum wbt.






dah Julai rupanya kan?
cepat je masa berlalu.
akhirnya tamat juga final exam saya.
doakan semoga result okay eh. :)


12 jam.
ye 12 jam kami meronda-ronda dan bergelak ketawa.
tengok Transformers 3 dan main bowling.
makan, gelak dan gelak lagi. :)


hmm.
okeh berbalik kepada tujuan sebenar.
post kali neh pasal emo dan marah.
pernah tak korang berada dalam situasi di mana korang takde mood nak bercakap sebab korang sedang sakit, tapi kawan-kawan mengatakan anda sedang beremosi?
kadang-kadang susah kan nak explain.
bila orang duk kata, "emo laa tuu" or "marah laa tuu" or "jangan la marah" padahal anda tak langsung, langsung-langsung TAK marah or emo,
secara autonya anda akan argue dengan mengatakan "tak" or "ish mana ada" dan sebagainya.
dan bila respon anda tidak diterima oleh mereka,
secara autonya juga, nada respon anda akan berubah menjadi emosi dan marah kan?
ke saya sorang je macam tu? -_-


sedih.
ye. saya sedih sangat.
sangat-sangat.
sedih sebab mereka judge saya begitu.
judge dengan mengatakan saya emo atau marah bila saya kurang bercakap.
tak faham.
bila saya banyak cakap,
mereka kata, cuba kurangkan, baru la takde orang nak nganjeng or kenekan.
bila saya kurangkan sebab penat nak lawan balik usikan mereka,
saya dikatakan emo dan marah.
habis tu, what should I do?
tell me. :(


saya fikir hari ini akan berakhir dengan gembira.
tapi tak.
langsung tak.
saya wish saya dapat cakap dan senyum dan ucap, "jumpa lagi 2 bulan. take care!" kepada mereka,
tapi tak.
hajat saya tak kesampaian.
saya cuba, tapi mereka seemed like annoyed dengan saya sebab saya diam.
then apa yang patut saya buat?
perot saya sakit yang amat.
saya cuba ignore sakit perot tu,
tapi tak boleh.
I wished they could understand. tapi tak. :(


neh bukan nak ngungkit ke ape.
tapi kadang-kadang saya penat.
penat sangat nak jaga hati orang neh orang tu.
nak adjustkan masa orang neh, orang tu so that semua orang happy.
arrange this and that.
do this and that.
for their sake.
tapi no one ever thank me.
no one ever see usaha saya tu.
bukan nak mereka ucap terima kasih ke ape, tak.
cuma nak mereka acknowledge semua tu je.
itu aje. -_-
saya tak kesah pun sebenarnye.
sebab saya fikir, "takpe. kawan-kawan kan."
lagipun if keluar, memang ikotkan hati neh nak semua ada sama.
bila sorang takde, rasa tak cukup geng.
rasa "alaaa. kan best if dia ada sama."
huhuhu.
entah lah.
mungkin sekarang mood saya swing2,
so semua yang dekat hati neh nak luah. ><


kadang saya rasa,
saya yang bersemangat lebih dalam hal-hal nak berjalan keluar ke mana-mana dengan mereka.
kadang saya rasa,
saya je anggap mereka kawan baik saya di universiti neh.
saya je sayang mereka.
saya je yang rasa sedih bila cuti semester sebab nanti lama tak jumpa.
saya je yang rindu mereka.
eh bukan. bukan kadang.
tapi always.
macam kelakar kan? -_-


p/s: dear heart, why him?  
p/s/s: the hardest lie is when someone you love, love someone else, and all you said to him, "i'm happy for you."  
p/s/s/s: post ini adalah untuk luahan hati aje. so no hard feelings ye.


much love. ♥


6 kata mereka.:

aida-pi said... [Reply to comment]

hihi pikah jgnla sedey2! kte syg km jgk! thx la jgk sbb ajk kte n aiza,blh tuka dr ts ke ww sume~ thx! *muahx*
sedih jgk nk cuti 2bln! nti rindu km dan laen2! dah2 jgn sedey2 ok~ *hugs*

.RSARA. said... [Reply to comment]

@aida-pi

hahaha. takde la sayang. tak kesah pn psl tuka venue tu. sebab kte pn sebenarnye lagi prefer yg dekat2. sbb if pegi TS macam jauh sangat je rase. huhu. orait. jumpe nanti ye. take care! hehe. btw, text kte alamat uma kamu blh? ty! :)

dorothy said... [Reply to comment]

cik, mood swings eh? x smpt nk jmp awk ari 2. take care cti 2 bln ni. i mean take care of ur weight, knpem slera mkn tuh mmbuas lg2 time pose nih. haha.

p/s: sy syg awk juga wahai shrek. even til one fine day i meet my real shrek n you meet yours also. ngee ;)

Leya said... [Reply to comment]

hehe cam knl pencil tu?hehehe =P
madu xmau sdey na...
take care taw :D muahhhh....!!

.RSARA. said... [Reply to comment]

@dorothy
ahahaha. time tu je swing2. now da okay da yang. hehe.
auwwww. but i will still love you even if i met my shrek. you will always be my dorothy. :)

.RSARA. said... [Reply to comment]

@Leya
hehehe. da lame da upload tapi lupe. kikiki. okay sayang. you take a good care of yourself too! miss youuu already. hehe. xoxo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...