.

Monday, May 23, 2011

my mum is amazing.



first attempt; butter teddy cookies and anchovies chilli pertz by me. ;)


assalamualaikum wbt.
wifi uia lately sangat sangat mencabar jiwa dan raga saya.
slowwwwwwwwwww yang amat.
connection tulis excellent, taaaaapi, loading satu page pn failed.
huwaaa.
nasib laa ada broadband.
boleh la guna walaupun online kejap kejap je sebab broadband da sampai limit dan belum bayar lagi bulan neh punya fees. heee


hari neh hari shopping dan mencuci mata sambil mengambil udara luar.
went to SOGO dan round round Jalan Masjid India.
lenguhhh yang amat kaki.
kami ke sana pukul 1030 pagi, dan balik 530 petang.
memang best laaa kan cuci mata sampai rambang mata rasa nakkkk semuaaa.
ekekeke.
bought a pashmina, blouse and satu tudung express untuk turun cafe. ;DD


i am sooooo in love with flat shoes.
if pergi kedai kasut, mesti akan tengok flats dulu.
and i am sooooo adore flats yang Song Yi Kyung pakai dalam cerita Kdrama 49 Days tuuuu.
huwaaaaa. *envyyy*
nanti da kerja boleh je kan pakai flats?
tak pakai heels pun takpe kan?
ke kena jugak?
i hate high heels. hua3. :P


ohhh.
regarding title post,
orang lain da lama post their wishes untuk mama, mak, ibu, bunda, ummi mereka sempena Mother's Day 8 May hari tu.
memang da plan nak buat a special post pasal tu,
tapi tak sempat menyempat nak update blog.
so here it goes, ;)


mama.
ye. saya dan adik adik panggil mak kami, mama.
mama yang tak pernah komplen penat layan kerenah kami.
kami selalu buat mama risau, buat mama sedih.
sebab masa kecik2 dulu kami adik beradik suka sangat gaduh.
mama selalu cakap, "jangan gaduh adik beradik. nanti mama dan papa takde, yang ada adik beradik je. mama dan papa takde harta nak bagi."


setiap kali mama cakap macam tu,
air mata pasti mengalir.
sebab saya tak dapat nak bayangkan hari hari saya tanpa mama dan papa.
masa saya sedang bersiap sedia untuk bertarung dengan final exam bulan Disember 2010,
mama jatuh sakit.
dont know what was exactly went wrong,
but menurut papa, tiba2 mama sesak nafas.
papa teros hantar mama ke hospital.
adik2 kat rumah call.
nanges2 beritahu and tanya if saya dapat balik.
saya call papa cakap nak balik,
then i heard suara mama tersekat2 bercakap.
"mama okay kak yong. takpe. kak yong nak final. mama okay"


mama tipu.
saya tahu mama tak okay.
suara mama time tu lemahhh sangat.
tak pernah saya dengar mama selemah itu.
tu kali kedua mama tipu.
sebelum tu mama suruh adik2 jangan beritahu saya mama masuk wad.
sebab time tu saya busy dengan pelbagai assignments dan nak dekat finals.
time tu jugak rasa nak terbang balik rumah.
tapi mama kata tak perlu, sebab mama da okay.
mama kata jangan risau.


time saya jaga mama di hospital,
saya tolong mama berwuduk,
sapukan air wuduk dekat tangan dan kaki mama.
baru saya perasan, banyaknya kedut kt tangan mama.
tidur saya tak pernah lena di hospital.
setiap jam terjaga,
check mama okay ke tak.
sesungguhnya saya TAKUT.
amat takut.
takut kehilangan mama.
saya berdoa biarlah saya yang tanggung sakit tu.
tak sanggup tengok mama tahan sakit.


mama saya sangat hebat.
mama tak mahu anak2 dia risau dan sedih.
tapi kami selalu buat mama risau dan sedih.
maafkan kami mama!


dalam bulan May ada Mother's Day, ada Nurse's Day, dan jugak Teacher's Day.
mama seorang mak, seorang nurse dan juga seorang cikgu kepada kami adik beradik.
terima kasih, mama.


mama,
ayong sayang mama sangat sangat!
ayong minta maaf sebab selalu tak dengar mama nasihat.
selalu buat mama sedih,
selalu buat mama marah,
selalu menyusahkan mama.




TERIMA KASIH MAMA.
I LOVE YOU, LOADSSSS.
ALWAYS HAVE AND ALWAYS WILL. ♥






She wakes up early in the morning with a smile
And she holds my head up high
Don’t you ever let anybody put you down
Cos you are my little angel

Then she makes something warm for me to drink
Cos it’s cold out there, she thinks
Then she walks me to school, Yes I aint no fool
I just think my Mom is amazing

She makes me feel
Like I can do anything
and when she’s with me
there’s no where else, I’d rather be…





As I close my eyes, how lucky am I
To have a Mom that’s so amazing


much love. ♥

3 kata mereka.:

.rsmra. said... [Reply to comment]

i cried for two weeks non-stop at that time..huhu...

nasihahtenang said... [Reply to comment]

saya pon sayang mama saya ;)
pikah wifi kt blk x kuat ke? pikah compartment apa? ala nnt mesti seha punya bilik pon x kuat wifi kn ;(

.RSARA. said... [Reply to comment]

@nasihahtenang

sejak dua menjak hujan kilat petang2 neh start slow. mase awal2 hari tu okay je. kte compartment C.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...