.

Thursday, January 20, 2011

my most favourites. ;)

assalamualaikum wbt.

neh adalah cabaran day 04 untuk cabaran 30 hari.
day 04; your favourite photo of your best friends. 
hehehe.
maap le lambat sikit.
pabila ada orang da mula bertanya bila nak post day 04 neh,
dan ugut nak tarik balik permission untuk letak gambar dia,
saya rasa baik saya post cepatcepat. hihihi. ;)

o ye.
susun atur gambar adalah mengikut berapa lama saya kenal mereka ye. 
bukan ranking by number ke ape.
sebab, walauapapun, they're my most favourites! ♥
mari kita lihat siapa yang kena~ ;DD


nama yang diberi ialah Nadiah Ahmad Sabri a.k.a Nadia.
sedang melanjutkan pelajaran dalam bidang Perubatan di UKM Kuala Lumpur.
sama tadika, sama sekolah rendah, sama sekolah menengah.
tapi hingga tingkatan 3 je sebab nadia masuk MRSM time tingkatan 4.
time tadika pernah berjanji nak masuk universiti yang sama.
tapi oleh sebab aliran kami berlainan, maka saya di UIA, nadia di UKM.
ehehe. ;)
oleh sebab kami kenal time kecik sangat2, 
so tak dapat nak ketahui the exact tarikh kenal tu bila.
tapi bila di tambah darab tolak bahagi,
kami da kenal lebih kurang for almost 18 years.
been best friends since the date till now.
lama kan? ♥


nama di beri Athirah Othman a.k.a Tyrah.
sedang melanjutkan pelajaran dalam bidang Perakaunan di MMU, Cyberjaya.
first impression dulu rasa dia tak friendly and tak tahu kenapa saya takot dengan dia.
 agagaga.
kenal sejak darjah 1,
tapi mula sekelas since darjah 4.
her family da macam my family. hihi.
dekat sekolah kami dikenali sebagai twin.
pergi mana mana mesti ramai tertukar sampai laa sekarang.
known each other for almost 11 years.
been best friends since forever.
hihihi. ♥


nama diberi Nik Marhan Nik Ab Rahman a.k.a Mc An.
sedang melanjutkan pelajaran dalam bidang Pentadbiran Perniagaan di UIAM, Gombak.
kami satu universiti, satu sekolah menengah dan juga satu sekolah rendah.
kami juga jiran! hahaha.
seorang yang pendiam sejak sekolah.
sampai sekarang pun pendiam.
tapi dengan certain orang,
dia boleh jadi kecoh jugak laa.
kenal since darjah 4.
been best friends sejak tingkatan 2. ;)
♥ ♥


nama diberi Amira Jamil a.k.a Myra.
ohh. neh bukan rakan sekolah da.
kami ditakdirkan berjumpa dalam sebuah bilik kecil iaitu 417B, Zainab College, Centre For Foundation Studies IIUM, Petaling Jaya yang mempunyai 2 katil double decker; means 4 katil laa kan.
berasal dari Sungai Petani, Kedah.
sama macam saya, myra mengambil jurusan Perakaunan.
kami kenal pada tarikh 24 June 2007.
ini bermakna da kenal myra for almost 3 tahun 7 bulan.
mempunyai seorang adik bongsu yang sangat comey dan kelakar bernama Amani a.k.a money. :DD


nama diberi Nur Aqilah Usri a.k.a Qlaa.
sama course jugak dengan saya. hehe.
cik qlaa adalah my partner-in-crime.
kenal dalam bulan July 2007.
first met and first talk dalam kelas Religion in Malaysia yang sejuk ala-ala peti ais tu.
suka tengok cerita korea and suka rebut oppa-oppa korean yang handsome tu dengan saya.
itu menunjukkan kami mempunyai persamaan iaitu suka lelaki korea yang handsome. hahaha. ♥
dan ohh. cik qlaa neh budak lompat.
so dia mude setahun.
tapi bila lepak sama-sama,
saya rasa saya yang muda setahun. :P :P :P


afiq semasa zaman kurus. sekarang dia da makin gemok. so sila tambah dan bayangkan beberapa kilo lemak pada gambar ini. agagaga

nama diberi Muhammad Afiq Dosmy a.k.a Afiq.
mengambil jurusan Ekonomi, universiti yang sama. hihi.
kenal dalam bulan July 2007 jugak sebab sama kelas arab.
tapi mula baik pabila saya kena jadi person-in-charge untuk Persatuan Silat Gayung untuk Sports and Martial Arts Carnival semasa d Centre For Foundation Studies IIUM, Nilai.
ohh. dan afiq neh adalah President Persatuan tu.
so mula baik sebab kena kerja bersama.
dia juga merupakan kembar nama saya.
tapi saya kakak la.
kakak tua sebulan 20 hari. kehkeh. :P


nama diberi Muhammad Faiz Muhamad Arif a.k.a Faiz.
kenal melalui Yahoo! Messenger.
tapi sama universiti jugak. 
cuma faiz dekat kuliyyah Human Science, 
ambil bidang Mass Communication. (xreti nk translate BM. haha!)
afiq yang kenalkan sebab conference YM.
kenal dalam bulan April 2008.
first bercakap time faiz masuk gombak iaitu May 2009.
tu pun sebab dia pesan suruh beli keropok keping yang tak masak lagi tu 2 kilo. haihh.
da bertunang sebulan yang lepas!
sedang menghitung hari menanti hari bahagia nye.
jangan lupa jemput aku! :DD



nama diberi Mohd Zulhelme Mohd Yusoff a.k.a Zul.
sama macam afiq, zul pun bidang Ekonomi and sama universiti.
kenal dalam bulan puasa dekat Nilai dulu iaitu September 2008.
kenal pun sebab ada kawan dia mintak tolong ajarkan nak buat database untuk presentation project subject Computer 2.
so sejak tu laa kenal.
i called him ayah kadang-kadang.
kenapa? lupa dah sebab. agagaga!
ohhh! point penting sebelum terlupa.
sangat kuaaaaaaaaaattt bergossip!
pantang jumpa saya, mula la bergossip dengan dia.
hahaha. sengal je.
tapi dia banyak bagi kata nasihat time saya berada di zaman kesedihan yang melampau dulu. thanks! ;)



dan akhirnya,
nama diberi Muhammad Khairi Azmi Kassim a.k.a Gemok. eh silap. Kyrie. :P
kenal pada 1 April 2009 dekat Library IIUM.
again, kenal sebab afiq sebab die kawan kepada afiq.
mengambil jurusan yang sama dengan saya, myra dan juga qlaa.
seorang yang sangat-sangat unpredictable. :P (mentang2 tadi buat colour test tu kan? haha!)
tapi dia lah yang selalu jadi telinga.
dengar aje apa yang saya bebel.
tak kira la bebelan sedih ke, gembira ke, marah ke, bosan ke.
dengorrr aje die.
kadang-kadang risau gak susahkan die sebab asyik terpakse kena dengo je kan tanpa sebarang complain. huhuhu.
tapi dia seorang kawan yang best sangat walaupun dia suka sangat kutuk2 dan kenakan saye. haihh. hahaha.
i owe you loads!
thank you! ;) ;)


p/s: gambar nadiah ada 2 sebab both are my fav. tak tahu nak pilih mana satu. ekekeke.
p/s/s: maaf laa ye if saya letak gambar without asking for permission dulu. huhu.
p/s/s/s: tak semestinye anda tiada dalam list ini, anda bukanlah favourite saya. maaf kepada yang terasa hati. :)


*sakit pinggang da duduk menaip neh. akhirnye dari pukul 12 malam, siap jugak pukul 3 pagi. ~ ceh. gaya macam buat esaimen. :P:P*


much love. ♥



12 kata mereka.:

secret gardener said... [Reply to comment]

makcik sengal! ahaha. leya yg btau td awk ade wt post bru ade psl kite. so i pn jengah la blog u nih. terharu i. haha. syg anda jugak sahabat ;)

p/s: nsb bek x ltk pic yg awk post kt wall fb kte time bday ari 2. klu x, mmg kite cincang awk! hee

p/s 2: hyun bin oppa pun i punye ye. cop awl2! haha

.RSARA. said... [Reply to comment]

qlaaaaaaaaa! ahahahaha. saya sayang anda lebih lebih lagi! ekeke.

p/s: igt nk letak yg tu. tapi gambau awak yang tu my second fav. kte ag suke yang neh. baju awak cantek. agagaga. :P :P

p/s/s: awak amik laa tae sun tu! hyun bin kn da tua. bg kte aje laaa! ahahaha

secret gardener said... [Reply to comment]

asl pyh sgt nk nmpk awk kt econs? eceh. malu i u ckp cm2. hahaha. cm x sgke kte knl da msuk thun ke 5. time flies kn? tbe2 nmpk awk da besar. puhaha.

p/s: kte x nk tae sun, no thanks! wookie tua staun dr hyun bin. so kre hyun bin ni acceptable la. hahaha. awk amk la tae sun.

p/s 2: weekend ni kte revise blik secret garden. mey da geleng kepala tgk kte gle sgt ngn cte nih. heee.

p/s 3: oo ye, cte my princess pn best gk! the real kim tae hee blakon. comel2! song seung hoon pn nmpk mcm ok gk la. so-so. better than dr time die blakon autumn in my heart. hehehe

.RSARA. said... [Reply to comment]

awk tu yg susa nk nmpk kt econs. hahaha. yup2. time flies very very fast! ahahaha. kte pn tgk awk da mkin besar. ekeke.

p/s: huwaaa. awk kt da de sukkie, wookie. so please bg binnie dkt i! ahahaha.

p/s/s: kte xley tgk cte da mggu neh. mggu neh disaster. sengsara sebelum balik uma. huuu. xm, ge, quiz, test, tutor bderet deret. sob3.

p/s/s/s: ahahahah. kte ngh dload kot. tp bwu dload ep 4. agagaga. kim tae hee tu sp? laki tu kte knl la. nsem nsem! agaga

fUyUki said... [Reply to comment]

jaaa~ i <3 u

hihi.
gamba2 tu mmg my most favourite jugop.. u really know me well =)

18+ years and still counting..

IFA Athirah said... [Reply to comment]

waah!bestnye rmai kawan baik :) http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

~dianakhairi~ said... [Reply to comment]

wahhh banyat nye tawan bait iye!
hebat2! :)

secret gardener said... [Reply to comment]

haish. bkn makin besar la. menawan. hahaha~

p/s: binnie ttp i punye. xmo kongsiii~ hahaha. tamak gle

p/s 2: sme la kte. nek cti ade 3 exm berderet. tp skg masih dlm kondisi x sedar dri dan trus berfuya2 sementara kt umh. adeh

p/s 3: awk ingt x last epi 3 secret garden (klu x silap), yg KJW ckp kt director "she's like kim tae hee for me, i'm gil ra im's fan". cewah. hahaha. terkesan i. kim tae hee tuh blakon cte luv story in harvard gk :)

p/s 4: rindu nk bergossip!! :(

.RSARA. said... [Reply to comment]

nadia, hehehe. yup2! 18+ years and still counting. <3

.RSARA. said... [Reply to comment]

IFA Athirah, hihi. alhamdulillah. thanks dtg jenguk. :)

.RSARA. said... [Reply to comment]

diana, berkawan biar beribu. hihi. :)

.RSARA. said... [Reply to comment]

qlaaa, hahaha. awak! cuti neh awak sunyi sepi je! tak online pn? huhuhu. jom lunch sama. catch up ceritas. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...